Unikátní LED terapie

Přichází k nám sychravé podzimní počasí a opět je v plném proudu sezóna virových onemocnění, která útočí na náš organismus. Vlivem nestálého podzimního počasí je naše přirozená imunita oslabená, a proto je dobré ji podpořit. Že existuje řada bylinných čajů a tinktur víme už od našich babiček a maminek. Ale na podporu imunity existují i přístroje, které nabízíme v našem regeneračním centru. Jedním z nich je LED Bed.

Seznamte se s terapií LED Bed

I když sluníčko hřeje stále méně, u nás se můžete zahřát v lehátku LED Bed. Při této světelné terapii (fototerapii) se pomocí intenzivního infračerveného, červeného a modrého světla dostávají do celého organismu světelné částice (fotony), které stimulují funkci buněk. Tím organismu pomáhají s celou řadou zdravotních problémů.

Co které světlo umí?

  • Infračervené světlo je schopno proniknout hluboko do podkoží, a to až několik centimetrů. Toto světlo dokáže příznivě působit na klouby, šlachy, svaly, ale také na vnitřní orgány.
  • Červené světlo proniká hluboko do kůže, kde stimuluje tvorbu kolagenu, podporuje látkovou výměnu kožních buněk a dodává energii potřebnou k jejich obnově. Omlazuje a zklidňuje pokožku, působí antibakteriálně a stimuluje přirozené hojící procesy v kůži. Toto světlo dokáže organismus vstřebat skrze vlasy a kůži. Červené světlo nám tedy pomáhá především při kožních problémech, a to i s vlasovou pokožkou.
  • Modré světlo se dostává o něco méně hlouběji do kůže, kde však působí protizánětlivě a pomáhá tělu likvidovat akné i další zánětlivá onemocnění kůže.

Co je ATP a proč je důležitý?

Červené a infračervené světlo společně pomáhají organismu efektivněji vytvářet adenosintrifosfát (ATP). Jde o zásobárnu energie buněk, která je potřebná pro všechny tělesné funkce. Stavebním kamenem každé tkáně, orgánu a systému v těle je buňka. Pokud zlepšíme činnost buňky, tak potom zlepšíme funkce orgánů a celého organismu.  V případě nedostatku buněčného ATP jsme proto více unavení a náš organismus se obtížněji brání běžným onemocněním.

LED Bed

LED Bed umí pomoci s širokou škálou problémů

Světelná terapie příznivě ovlivňuje kůži, svaly, krevní oběh a fungování celého těla. Cílem LED terapie je regenerace organismu, hojení zánětů, obnova mikrocirkulace a celková úleva od bolesti. Proto je vhodným doplňkem při problémech s pohybovým aparátem, jako jsou například artróza nebo osteoporóza.

Tato unikátní celotělová fototerapie je však také účinnou prevencí nejrůznějších onemocnění, je i vhodnou podporou organismu při nadměrné zátěži, například u sportovců. Důkazy pozitivních účinků fototerapie na lidský organismus jsou podpořeny mnoha studiemi.

Pozitivní účinky LED Bed u konkrétních problémů

Bolesti pohybového aparátu

Fototerapie se již dlouho úspěšně používá k terapii bolestivých stavů, od akutní bolesti až po bolest chronickou. Velice účinná je při terapii kloubních problémů, po úrazech, při bolestech zad, artróze, osteoporóze a dalších problémech pohybového aparátu. LED terapie je navíc výborným nástrojem při prevenci osteoartrózy, revmatoidní artritidy a různých dalších zánětlivých kloubních problémů. Zvyšuje uvolňování protizánětlivých látek a endorfinů, které přirozeně produkuje náš organismus. Tím se snižuje intenzita bolesti. Terapie infračerveným světlem také snižuje svalovou únavu a zlepšuje regeneraci svalů.

Imunitní systém

Při pravidelných návštěvách pomáhá LED terapie zvýšit imunitu, protože generuje teplo. Kromě příjemného pocitu tím také umí povzbudit náš imunitní systém. Vyšší okolní teplota vede k jemnému zahřívání organismu, které stimuluje aktivitu bílých krvinek, tedy obranného systému našeho těla v boji proti škodlivým mikrobům (bakterie, viry, houby, kvasinky, paraziti a plísně). Vyšší tělesná teplota také nepříznivě působí na metabolismus řady mikrobů.

Kožní problémy

Při pravidelných návštěvách dochází k regeneraci pleti. Tato terapie pomáhá s i vyhlazením kůže a je také vhodnou prevencí tvorby vrásek, protože zvyšuje tvorbu kolagenu a elastinu v kůži. Uplatní se i při hojení jizev nebo při problémech s akné. Na rozdíl od návštěvy solária se během LED terapie neopálíte. Kožní buňky nejsou během fototerapie poškozovány, naopak dochází k jejich vyživování. 

Červené á infračervené světlo společně stimulují nové kožní buňky, aby rostly zdravějším způsobem, a zároveň jim poskytují ochranu před poškozením. Podle výsledků studií vede pravidelná aplikace LED terapie v kombinaci s lymfatickou masáží k redukci celulitidy až o 70 %.

Terapie infračerveným světlem se výborně uplatňuje při hojení ran a nejrůznějších kožních defektů, protože v místě působení je zvýšena cirkulace krve. Tím dochází k rychlejší distribuci kyslíku a látek potřebných k hojení. Díky tomu se kůže rychleji obnovuje, což následně vede ke zmírnění zjizvení. V kombinaci s modrým světlem pomáhá toto světlo také ničit škodlivé bakterie na povrchu kůže.

Mikrocirkulace

LED terapie dodává organismu energii také tím, že pomáhá s vyčištěním a posílením cév, čímž se zlepšuje transport živin do celého těla. Navíc pomáhá s rozprouděním lymfatického systému, a tím snižuje nežádoucí zadržování vody v organismu.

Spánek

Působení červeného světla vede ke zlepšení kvality spánku. Hormon melatonin se přirozeně vyskytuje v lidském těle, kde reguluje spánek. Pokud je organismus před spaním vystaven červenému světlu, zvýší se v něm produkce melatoninu, což vede ke kvalitnějšímu spánku.

Sportovní výkon

LED terapie pomáhá zvýšit výkonnost u sportovců. Díky lepšímu prokrvení jsou v organismu rychleji rozváděny živiny a kyslík, což vede k lepší výdrži a efektivnějšímu spalování tuků.  Navíc pomáhá urychlit metabolizaci laktátu, který způsobuje svalovou únavu po sportovním výkonu. Pravidelná terapie v kombinaci s tréninkem vede ke zvýšení svalové aktivity, čímž se také zlepšuje sportovní výkon.

Aplikace LED terapie po sportovním výkonu navíc zrychluje regeneraci svalů. V případě úrazu nebo svalové či kloubní bolesti nám tato terapie pomůže s rychlejším hojením a produkcí protizánětlivých látek a endorfinů, což vede ke zmírnění akutní bolesti.

Zvýšení plodnosti

Podle výsledků posledních studií pomáhá kombinace infračerveného a červeného světla ženám, které mají problémy s početím. U mužů bylo zjištěno po terapii infračerveným světlem významné zlepšení pohyblivosti spermií. Kombinace červeného a infračerveného světla stimuluje činnost Leydigových buněk, které jsou zodpovědné za produkci testosteronu, což vede u mužů ke zvýšení sexuální výkonnosti a také plodnosti.

Trápí vás některé z výše uvedených problémů? Objednejte se na LED terapii a vyzkoušejte její pozitivní účinky na vlastní kůži.


Publikováno

v rubrice

Autor:

Štítky: