Inhalační terapie nejen proti respiračním onemocněním

Jistě si každý z nás stačil povšimnout, že sezóna respiračních onemocnění je již v plném proudu. Není proto od věci chránit své dýchací ústrojí pomocí moderních inhalačních procedur. V Regeneračním centru Naděje máte nově možnost vyzkoušet ultrazvukový inhalátor Omron NE-U78 a také Molekulární vodík (H2). Ten je v současné době středem vědeckého a lékařského výzkumu jako prostředek udržení zdraví.

O molekulárním vodíku 

Jedná se o bezbarvý plyn bez zápachu a chuti. Díky své malé velikosti dokáže zasahovat do biochemických reakcí v organismu, přičemž pomocí difúze proniká do tkání a dokáže pozitivně ovlivnit činnost buněk. V těle se tvoří molekulární vodík přirozeně, produkují ho střevní bakterie. Je bezpečný a nejsou známy žádné vedlejší účinky při jeho terapeutickém užívání. Vodík se podílí na udržení přirozené rovnováhy organismu, kde je důležitým antioxidantem, a proto je také využíván v medicíně proti stárnutí. Vyznačuje se silně protizánětlivými účinky a podporuje duševní a fyzické síly člověka.

Molekulární vodík jako předmět zkoumání

Na základě výzkumů molekulárního vodíku po celém světě byl vynalezen přístroj pro jeho inhalaci. Podle výsledků studie docenta Michala Botka z Univerzity Palackého v Olomouci použití tohoto přístroje pozitivně ovlivňuje průběh rekonvalescence u post-covidových pacientů. Vědci z Číny zase zjistili, že molekulární vodík je významnou podporou při léčbě neurodegenerativních onemocněních. Podle výsledků studií z Japonska je pití vody obohacené o vodík účinným doplňkem při terapii obezity nebo Diabetes mellitus 2. typu. V Japonsku již bylo na toto téma vypracováno mnoho dalších studií. V této zemi je inhalace vodíku běžnou terapií na nejrůznější zdravotní problémy. 

Výzkum ohledně zdravotních benefitů molekulárního vodíku však začal velmi netradičně. Podle některých vědeckých studií může být příčinou zázračných uzdravení v Lurdech právě molekulární vodík, který se přirozeně vytváří v místním prameni a věřící, čekající na zázrak, právě tuto vodu pijí a koupou se v ní.

Způsoby užívání molekulárního vodíku

Existuje více způsobů terapeutického užívání molekulárního vodíku. H2 lze inhalovat, je možné s ním připravit koupel a lze také pít vodu obohacenou o molekulární vodík. Navíc je možné zvýšit množství molekulárního vodíku vytvářeného přirozeně ve střevech požíváním tablet. Tento vodík je následně transportován do celého těla. V našem centru používáme nejúčinnější metodu, kterou je inhalace H2.

Inhalace molekulárního vodíku

Inhalace molekulárního vodíku a její účinky

Dýchání tohoto plynu výrazně napomáhá například k revitalizaci respiračního ústrojí a zároveň k obnově fyzických sil. V léčebných a lázeňských zařízeních je molekulární vodík používán také na doléčení infarktu myokardu a cévních onemocněních s výbornými výsledky.

Molekulární vodík umí pomoci s širokou škálou zdravotních problémů:
  • respirační problémy po Covidu, ochrana plic, astma,
  • kožní onemocnění,
  • kardiovaskulární onemocnění – zesiluje účinek konvenční terapie,
  • degenerativní onemocnění mozku – působí proti oxidačnímu stresu,
  • poruchy metabolismu – nadváha, problémy s játry, Diabetes mellitus 2. typu,
  • akutní a chronické záněty,
  • onemocnění ledvin,
  • únavový syndrom,
  • odbourávání kyseliny mléčné po sportovní zátěži.

Ultrazvukový inhalátor Omron NE-U78

Dalším vhodným prostředkem pro efektivní terapii respiračních onemocnění je profesionální ultrazvukový inhalátor Omron NE-U78.Principem ultrazvukového inhalátoru je rozprašování inhalační tekutiny na mikroskopické částečky. Tímto způsobem je možné inhalovat vysoké množství inhalačního média, které se pak ve formě aerosolu velmi efektivně dostane přímo do vašeho dýchacího systému. Díku tomu je inhalace velmi efektivní a téměř nehlučná. Jako inhalační médium je v našem regeneračním centru využívána Vincentka, která během inhalace velmi jemně pročišťuje dýchací ústrojí

Ultrazvukový inhalátor Omron NE-U78

Kde Omron NE-U78 pomáhá?

Inhalátor je vhodné používat jako terapii při onemocněních horních i dolních cest dýchacích. Lze jej však využívat i jako prevenci, zvláště pak v období zvýšeného výskytu respiračních chorob. Pomáhá také při problémech s dutinami. Své místo si však inhalátor jistě najde i u alergiků či astmatiků nebo u jedinců, které opakovaně trápí rýma

S čím vám Omron NE-U78 může pomoci:
  • prevence před chronickými i sezónními respiračními nemocemi,
  • při chronických onemocněních horních i dolních cest dýchacích,
  • napomáhá k rychlejší regeneraci po prodělaném onemocnění dýchacího ústrojí,
  • čistí dýchací cesty a snižuje zde riziko vzniku bakteriální nebo virové infekce,
  • zvlhčuje sliznice pro jejich lepší funkci a regeneraci.

Publikováno

v rubrice

Autor: